11 Ekim 2011 Salı

Google,mynet vb...programların görevi

MYNET:Türkiye'nin ilk Türkçe portalıdır.1998 yılında kurulmuştur. Türkiye'nin en büyük internet portallarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisidir.




GOOGLE:İlk olarak bundan yıllar önce California’da Menlo Park’ta ki bir garajda iki üniversite öğrencisi (Larry Page ve Sergey Brin) tarafından kuruldu. Google kelimesi Milton Sirrota tarafından, Kasnel ve James Newman’ın yayınlamış oldukları "Matematik ve Hayal Gücü" adlı kitapla ünlenen googol kelimesinin üzerinde oynanmasıyla bulunmuştur. Google’ın oluşum süreci ise 1995’lere kadar dayanmaktadır.
YAHOO:İlk başlarda arama motoru olarak hizmet vermesine rağmen zamanla e-posta, anında mesajlaşma, e-posta grubu ve benzeri hizmetler de sunarak pazarda hakim olmaya çalışmıştır. Yahoo! hizmetlerinin ulaşılabildiği Yahoo.com, günde 3 milyar sayfa gösterimiyle dünyanın en çok ziyaret edilen sitesidir.



MSN:[M]icro [S]oft [N]etwork kelimelerinin kısaltılmış halidir.Yani microsoftun net üzerinden verdiği hizmetlerin genel adıdır.İlk defa 24 ağustos 1995'te windows 95 işletim sistemi ile birlikte çıkmıştır.2006'da ise adı live olarak değişmiştir.




MY SPACE:Arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla tanışmanızı sağlayan online bir topluluktur.
Myspace’de bir topluluk oluşturarak, fotoğraflarınızı, yazılarınızı ve ilgi alanlarınızı arkadaş çevrenizle paylaşabilirsiniz.